Pianonoter för min mormor?

I den här pandemin har mormor inte gjort annat än att klaga. Hon och morfar sitter hemma och kollar på tv dagarna i ända och har inget riktigt att göra som den här jäkla pandemin sätter stopp för. Jag ömmar verkligen för dem äldre eftersom vi yngre kommunicerar på ett helt annat sätt via våra sociala medier och digitala hjälpmedel om man jämför med våra äldre. Men så en dag så kände jag att det var dags att göra något.

Så jag ringde runt lite, fick tag i ett elektriskt piano samt pianonoter för alla åldrar och överraskade mormor och morfar. Dem var helt utan ord när jag kom bärandes på ett keyboard med ställning och allt och bad dem ta på sig sina munskydd. Vi gjorde plats i vardagsrummet och vi började med att bara spela på lite skoj.

Övning ger färdighet

Men nu har den här pandemin hållit på och härjat i nästan över ett år och mormor har blivit pianist. Det är ju helt fantastiskt. Boken med pianonoter för alla åldrar är numera helt sliten och håller knappt ihop när man bläddrar i den. Hon kallar sig för nya Robert Wells och spelar faktiskt riktigt bra.

Så när vi på julafton hade ätit vår jullunch utomhus på vår altan så säger mormor att hon har en överraskning. Ingen av oss kunde någonsin gissa vad det kunde vara men när morfar helt plötsligt bär ut hennes keyboard och placerar i mitten på altanen så kan vi inte hålla tårarna borta. Mormor sätter sig då och spelar dem allra mest klassiska jullåtarna och det låter helt fantastiskt vackert. Så mitt i denna hemska tid med corona så har mormor alltså lärt sig spela piano och jag hoppas att vi varje jul får vara med om denna stunden.